Orbix uit Genk Bekroond met Klimaataward voor Duurzame Innovatie in Samenwerking met Vandersanden

Bij Orbix zijn we trots op de erkenning door Het Belang van Limburg met de Klimaataward, een prijs die ons werd overhandigd door Vlaams minister Zuhal Demir. Deze award onderstreept onze baanbrekende bijdrage aan duurzaamheid, mede dankzij onze succesvolle samenwerking met Vandersanden.

Deze prestigieuze Klimaataward, een initiatief van Het Belang van Limburg in samenwerking met Belgian Alliance for Climate Action/The Shift, wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburgs bedrijf dat zich onderscheidt in duurzaamheid. Dit jaar hebben wij bij Orbix deze onderscheiding ontvangen voor ons innovatieve werk in het hergebruiken van metaalslakken, een bijproduct van de staalindustrie, en voor onze samenwerking met Vandersanden in de ontwikkeling van de revolutionaire Pirrouet-gevelsteen.

Revolutionaire Pirrouet-Gevelsteen: Een Resultaat van Samenwerking

Een van de meest opmerkelijke resultaten van onze inspanningen is de ontwikkeling van de Pirrouet-gevelsteen, in samenwerking met Vandersanden. Deze gevelsteen is niet alleen een bouwproduct maar ook een milieu-innovatie. Het unieke aan Pirrouet is dat het hardingsproces verloopt door toevoeging van CO2, een techniek die we bij Orbix ontwikkelden. Deze methode maakt de steen niet alleen CO2-neutraal, maar zelfs CO2-negatief, doordat het actief CO2 uit de atmosfeer opneemt en vasthoudt.

Orbix: Een Rolmodel in Circulaire Economie

Ons werk bij Orbix toont aan hoe industriële bijproducten kunnen worden omgezet in waardevolle grondstoffen, wat een belangrijke bijdrage levert aan de circulaire economie. Dit proces vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk, maar draagt ook bij aan duurzamere productiemethoden.

Toewijding aan Milieu en Innovatie

Als bedrijf dat in 1994 is opgericht, hebben wij ons bij Orbix altijd gefocust op milieuvriendelijke productiemethoden en innovatie. Onze status als zero waste bedrijf bevestigt onze inzet om alle gebruikte materialen volledig te hergebruiken, wat onze toewijding aan een groenere toekomst onderstreept.

Vooruitkijkend naar een Groene Toekomst

Met de ontvangst van de Klimaataward 2023, bevestigen wij bij Orbix onze voortdurende missie om voorop te lopen in duurzame en innovatieve oplossingen. We zijn vastbesloten om onze rol als leider in technologische vooruitgang en verantwoorde productie te blijven vervullen.