Bij ons vindt u materialen voor de bouwindustrie en de staalsector, van natuurlijke oorsprong of vervaardigd uit restfracties. Ons volledige gamma wordt permanent getest op kwaliteit, technische prestaties en milieuconformiteit. Onze natuurlijke en alternatieve grondstoffen voldoen aan voorschriften volgens CE-normen, BENOR-reglementen en KOMO-reglementen. De alternatieve grondstoffen worden vervaardigd op productiesites te Genk en te Charleroi. Onze site in Genk is ISO9001 (2015) gecertificeerd voor de verwerking van inoxmetaalslakken en ovenuitbraakmateriaal, en ISO14001 (2015) gecertificeerd voor de verwerking van inoxmetaalslakken. En onze site in Farciennes is ISO9001 (2015), ISO14001 (2015) en ISO45001 (2018) gecertificeerd voor de verwerking van afval uit de staalindustrie en carbonatatie-activiteiten.

Carbogran
GevaloriseerdGevaloriseerd

Carbogran®

Lichtgewicht kunstgranulaat voor de wegenbouw en grondstof voor bouwblokken, klinkers en andere cement- en CO2-gebonden materialen.

For use in concrete and asphalt applications

Carbonix
GevaloriseerdGevaloriseerd

Carbinox®

Fijn materiaal dat CO2 uit de lucht kan opnemen en carbonateerbare eigenschappen heeft.

Fillinox
GevaloriseerdGevaloriseerd

Fillinox®

Filler voor beton, asfalt, mortel en kunststof, gemaakt uit de bijproducten van onder meer de productie van roestvrij staal.

Stinox1
GevaloriseerdGevaloriseerd

Stinox®

Kwaliteitsvol steengranulaat voor beton- en asfalttoepassingen, vervaardigd uit de minerale fractie van roestvast staal. Garandeert goede baanvastheid op het wegdek.

Voor bouw en infrastructuur

Blauwe hardsteen
NatuurlijkNatuurlijk

Blauwe hardsteen SprimontBlue®

Vorstvrije Belgische blauwe hardsteen van topkwaliteit voor binnen en buiten. Verschillende bewerkingen en afwerkingen mogelijk.

Kalksteen
NatuurlijkNatuurlijk

Kalksteen

Fijne kalksteen uit de boven- en tussenliggende rotslagen. Erg geschikt als granulaat, stortsteen of breekzand.

Orbixblokken
GevaloriseerdGevaloriseerd

Orbixblokken

Stevige, gebruiksvriendelijke stapelblokken, uitermate geschikt om wanden en opslagboxen te bouwen. Erg bestand tegen bijvoorbeeld röntgenstraling.

Zandsteen1
NatuurlijkNatuurlijk

Zandsteen

Zandsteenproducten, gekend om hun prachtige kleurschakeringen. Natuurlijk materiaal, vooral toegepast als bouw- en breuksteen.

Voor de metaalindustrie

Metaalbriket1
GevaloriseerdGevaloriseerd

Metaalbriketten

Briketten gemaakt van de kleinste metaalfracties uit de staalindustrie. Voor gebruik in diverse sectoren van de metaalindustrie.

Sicastab
GevaloriseerdGevaloriseerd

Sicastab®

Milieuvriendelijk product dat stofvorming binnen de staalproductie aanzienlijk helpt te verminderen. Daardoor kunnen metaalslakken nadien beter verwerkt worden.