Blauwe hardsteen SprimontBlue®

Blauwe hardsteen

Behandeling

NatuurlijkNatuurlijk

Uitvoeringen

Blauwe hardsteen SprimontBlue®Blauwe hardsteen SprimontBlue®

SprimontBlue® kan op tal van manieren bewerkt of afgewerkt worden voor gebruik binnen en buiten én kan op uw vraag gekliefd, gebouchardeerd, gefrijnd, gezaagd, gevlamd, geslepen, gepolijst of verzoet worden.

Toepassingen

Gevelbekleding - Bloksteenconstructies - Dekstenen - Buitenvloeren en bestratingen - Kantstenen - Dorpels - Deur- en raamomlijstingen - Vensterbanken - Trappen - Binnenvloeren - Binnenmuurbekledingen - Plinten - Werkbladen - Brugbedekkingen - Breuksteenstortingen - Stadsmeubilair - Houwsteenwerk - Beeldhouwtoepassingen

Omschrijving

De buitengewoon zuivere SprimontBlue® is een vorstvrije Belgische blauwe hardsteen van topkwaliteit. Hij wordt ontgonnen in een van de oudste én mooiste blauwe hardsteengroeves in de buurt van Luik. Dit gebeurt met respect voor het milieu, door steengroevewerkers die het vak leerden van vader op zoon. De vakmannen van Sprimont kunnen bogen op eeuwenoude knowhow en geavanceerde technologieën.
De steen bevat talrijke fossielresten, die zorgen voor facetten die glinsteren in het licht. Crinoiden (zeelelies), koralen en schelpen tekenen zich helder af tegen de donkere massa die, afhankelijk van de afwerking, varieert van lichtgrijs tot zwart met tussenin een hele waaier aan blauwtinten.

Meer info

www.carrieres-sprimont.be