Orbix verovert de Limburgse Innovatie Award 2023

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Orbix, toonaangevende partner in duurzame bouwmaterialen en technologieën, de prestigieuze Limburgse Innovatie Award van 2023 heeft gewonnen. De Innovatie Award 2023 is een erkenning van ons voortdurende streven naar innovatie en ons vermogen om Limburg en daarbuiten te inspireren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is een eer en een waardering van onze jarenlange inzet voor innovatie, vooral in de ontwikkeling van onze gepatenteerde Carbstone-technologie. 

Sinds onze oprichting in 1994 hebben we ons volledig gewijd aan het leveren van duurzame oplossingen voor de bouw- en staalsector. Onze naam, Orbix, verwijst naar het Latijnse woord 'orbis', wat 'cirkel' betekent en onze overtuiging weerspiegelt dat we moeten bijdragen aan de circulaire economie. Sinds 2004 hebben we met passie gewerkt aan de ontwikkeling van de Carbstone-technologie, die bouwmaterialen mogelijk maakt zonder het gebruik van cement of extra energie, maar door CO2-binding. Hierdoor hebben onze materialen een uitzonderlijk lage, zelfs negatieve, CO2-voetafdruk, waardoor ze wereldwijd uniek en buitengewoon duurzaam zijn.

In 2023 hebben we samen met onze partners Gubbels en Vandersanden de eerste commerciële toepassingen van de Carbstone-technologie met succes voltooid, een mijlpaal voor ons bedrijf en voor Limburg als geheel. Deze innovatieve bouwproducten bestaan voor minstens 80% uit gerecyclede materialen van Orbix, en dat is een bewijs van ons streven naar duurzaamheid en innovatie.

Hier bij Orbix zijn we overweldigd door vreugde en dankbaarheid voor deze ongelooflijke erkenning van onze onvermoeibare toewijding en vastberaden inspanningen om de grenzen van innovatie te verleggen. Deze award dient als een bewijs van het toegewijde team dat streeft naar uitmuntendheid en de voortdurende zoektocht naar baanbrekende oplossingen.

We zijn diep dankbaar voor VOKA Limburg voor het erkennen van onze inspanningen en het benadrukken van de opmerkelijke vooruitgang die we op dit gebied hebben geboekt. Het is niet alleen een overwinning voor ons, maar ook voor onze hele sector, en het viert de circulaire toekomst waar we samen naartoe werken.

Deze ongelooflijke mijlpaal hadden we niet kunnen bereiken zonder de onschatbare steun van ons team en loyale partners die in ons hebben geloofd. We willen onze dank uitspreken aan iedereen die deel heeft uitgemaakt van onze reis en die nog steeds aan onze zijde staat. Samen zullen we blijven innoveren, inspireren en een positieve impact op de wereld hebben.

Laten we onze glazen heffen op deze opmerkelijke prestatie. Proost op een toekomst vol eindeloze circulaire mogelijkheden!