SprimontBlue® vertegenwoordigd op Salon Habitat

Rechtstreeks uit de steengroeven van Sprimont en Chanxhe naar jouw huis of tuin. Carrières de Sprimont stelde zijn Belgische blauwe hardsteen, SprimontBlue®, voor tijdens Salon Habitat, de grootste bouwbeurs in Wallonië.

Van 26 november tot en met 4 december kon je bij Salon Habitat de woon- en bouwkriebels opsnuiven. Met bijna 1000 merken, meer dan 230 exposanten en een expositieruimte van 15.000 m2 is Salon Habitat de grootste bouwbeurs in Wallonië. Carrières de Sprimont maakte hiervan deel uit met producten vervaardigd uit Belgische blauwe hardsteen.

SprimontBlue®

SprimontBlue® is een zuivere Belgische blauwe hardsteen van hoogstaande kwaliteit. Deze blauwe hardsteen vindt haar oorsprong in een van de mooiste steengroeven in hartje Luik. Uiteraard moet deze speciale plek met de nodige zorg behandeld worden. Daarom gebeurt de ontginning steeds met respect voor het milieu door ervaren steengroevewerkers. De vijftigtal experten van Carrières de Sprimont kunnen beroep doen op geavanceerde technologieën en een traditionele knowhow.

SprimontBlue® kan je op tal van manieren bewerken of afwerken voor gebruik binnen en buiten én kan op uw vraag gebouchardeerd, gefrijnd, gekliefd, gepolijst, verzoet, geslepen, gevlamd of gezaagd worden. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.  

Een duurzaam product

Consumenten hechten veel aandacht aan duurzaamheid. SprimontBlue® is 100% natuurlijk en wordt ontgonnen in milieuvriendelijke omstandigheden. Daarom beantwoordt deze Belgische blauwe hardsteen aan de ideeën rond duurzame ontwikkeling. Met zijn kostbare eigenschappen verduurzaamt hij het architecturale erfgoed van gisteren en van vandaag.