Orbix aan het woord op de Carbon Dioxide Utilisation Summit

Na een succesvolle editie in Reykjavik hield de Carbon Dioxide Utilisation Summit dit jaar halt in Manchester. Het is al de 11e keer dat het seminarie georganiseerd werd en ook nu weer tekende het kruim uit de Carbon Dioxide-wereld present.

Voor moderator, CO2 Value Europe, lag de focus dit jaar vooral op innovatieve ontwikkelingen en projecten aangaande CO2 gebruik. CO2 Value Europe coördineert en vertegenwoordigt de CO2 Utilisation community in Europa en willen van CO2 Utilisation een nieuwe industriële tak maken.

Voor Orbix was Dirk Van Mechelen, R&D Manager, één van de vele sprekers: “Het volledige seminarie is opgebouwd rond ‘Hoe CO2 capteren en hoe gebruiken’. Waarbij er 3 grote onderwerpen aan bod kwamen. Naast de globale duurzaamheid en de rol van het hergebruik van CO2 binnen de circulaire economie, kwamen ook verschillende CO2 conversie methodes als de eindproducten waarbij CO2 gebruikt wordt, aan bod.”

“Het eerste deel ging vooral over de strategische vooruitzichten om CO2 te capteren en gebruiken om zo een bijdrage te leveren voor klimaatmitigatie, dus het beperken van de klimaatverandering.” gaat Dirk Van Mechelen verder. “Vervolgens kwamen er verschillende sprekers aan bod die CO2 gebruiken als chemische grondstof. En tot slot het vervaardigen van materialen door middel van het gebruik van CO2 waar ik een kleine uiteenzetting over onze Carbstone Technology heb gegeven.”

Naast Dirk Van Mechelen was ook Salesmanager Andy Vancauwenberghe aanwezig op de Carbon Dioxide Utilisation Summit. “Dit was een zeer productieve tweedaagse voor ons. Wij hebben ons netwerk zeker kunnen uitbreiden en hebben in die mate contact gelegd met bedrijven waar wij in de toekomst zeker mee rond de tafel willen gaan zitten.” aldus Andy Vancauwenberghe.